Selecteer een pagina
Link building met backlinks is nooit af in SEO, maar een beetje creativiteit en slimme tactieken kunnen je helpen om geweldige linkkansen uit hun schuilplaatsen te fretten. In deze aflevering van Whiteboard Friday geeft Britney Muller de aftrap voor een serie over moderne link building (inclusief het wijze advies: laat mensen hun eigen ankertekst kiezen!)

Backlinks

Echt spannend om hier in te duiken. Het wordt een deel van een grotere “Link Building in 2020 Series and Beyond”. Echt opgewonden dus om in een paar van de gemakkelijkste dingen te duiken die je vandaag kunt doen om je backlink profiel te verbeteren. Laten we eens een kijkje nemen.

8 Manieren om Backlinks te krijgen in 2020

1. Ongelinkte merk-, product-, naam-, enz. vermeldingen

Dit is gewoon naar Google gaan, een zoekopdracht doen naar deze dingen binnen aanhalingstekens, en de eerste paar bladzijden met resultaten bekijken om te zien of al die resultaten teruglinken naar je site.

Waarschijnlijk zijn ze dat niet, dus dat zijn je gelegenheden om een bericht of een e-mail te sturen met het verzoek aan de webmaster of de schrijver om bij je vermelding een link terug naar je site te geven. Het is een van de gemakkelijkste dingen om te doen. Dat geldt ook voor ongelinkte afbeeldingen.

2. Ongelinkte afbeeldingen

Dit is een goudmijn als je werkt met een website die veel eigen afbeeldingen heeft of echt mooi grafisch ontwerp, misschien heb je infographics of enkele dingen die speciaal zijn voor het merk of het domein. Gebruik Google reverse image search en voer de beelden in waarvan je denkt dat ze misschien op andere websites zijn genomen of gebruikt.

Je ziet meteen wat die websites zijn en of ze al dan niet naar je site terug linken. Dus weer erg vergelijkbaar met deze eerste. Je vraagt in principe alleen maar dat ze de website vermelden en net zo terug linken.

3. Stuur je 404 pagina’s om met backlinks

Dit heb je helemaal zelf in de hand. Er is geen outreach nodig. Je verandert dat gewoon in 400s, 404s, en je ziet alle pagina’s op je website die momenteel backlinks hebben, maar de pagina is er niet meer. Het enige wat je daarmee wilt doen is die oude kapotte pagina gewoon 301 redirecten naar een nieuwe relevante pagina, en je bewaart als het ware die autoriteit die naar je site gestuurd wordt.

4. Houd onlangs verloren links in de gaten

Het sleutelwoord hier is “onlangs”. Als je je kunt verbinden met een andere website die onlangs per ongeluk of expres dingen op de pagina heeft veranderd, is de kans groter dat je je verloren link terugwint.

Het is ook gewoon belangrijk om echt te begrijpen waarom.

  • Gaat die website door een herontwerp?
  • Hebben ze pagina’s weggedaan?
  • Is er een concurrent gekomen die een betere bron biedt dan wat je nu had?

Er zijn allerlei redenen waarom je echt wilt achterhalen wat er aan de hand is.

5. Verplaats backlinks doelen

Dit is een nieuwe tactiek die onlangs onder mijn aandacht werd gebracht door de briljante Sarah Hollenbeck van Siege Media. Ze hebben een briljant team. Ik raad je ten zeerste aan dit artikel te bekijken dat in principe gaat over het verplaatsen van backlinks doelen, wat nooit echt bij me is opgekomen, waarbij je in principe backlinks hebt naar oudere bronnen of oudere inhoud of producten die je wilt herstructureren naar nieuwere of belangrijkere pagina’s op je website.

6. Sites die concurrenten vermelden, maar jou niet met backlinks

Kijk op sites die concurrenten vermelden, maar jou niet. Dit kunnen resource pagina’s zijn of round-ups van informatie of zo.

Je kunt hier in Google ook mee spelen door concurrenten binnen aanhalingstekens te zetten en dan je bedrijf of de website waar je aan werkt te onderzoeken.

Het begint je echt een idee te geven van welke websites goede mogelijkheden voor een backlink zouden kunnen zijn, omdat je binnen die ader past. Het heeft zin.

7. Sites die onderwerp/industrie + geo informatie geven

Op dezelfde manier sites die onderwerp of industrie plus lokale informatie geven, dus weer het vinden van die resource pagina’s, die round-ups. Vaak zie je die op veel .nl sites of zelfs .com. Je kunt dus wat verschillende zoekopdrachten doen rond als je Columbia was, outdoor kleding in Minnesota.

Speel hier een beetje mee. Dit kan in het Utrecht zijn, of gewoon heel Nederland. Je kunt deze woorden om en om veranderen en echt beginnen met het identificeren van enkele links van hogere kwaliteit.

8. Bouw relaties op

Tenslotte: bouw relaties op. Ik kan hier niet vaker over spreken.

Alleen al voor je eigen loopbaan en wat je doet in SEO en marketing in het algemeen, is het zo belangrijk om echte, oprechte relaties te ontwikkelen met mensen die in de industrie werken, of dat nu bij andere websites is of gewoon in dezelfde trant.

Niet alleen kun je ideeën van deze mensen aanhouden en echt hulp krijgen bij verschillende dingen, maar je kunt ook helpen bij het ondersteunen van de ongelooflijke dingen waar zij aan werken. Het is gewoon een alomvattende, goed gevoel, elkaar helpen situatie. Dus als je nog geen hand uitsteekt en relaties opbouwt, raad ik je ten zeerste aan dat te doen.

☑ BONUS: Laat mensen ankertekst kiezen!

Tenslotte willen we echt een moderne blik werpen op link building praktijken in 2020 en daarna, en een groot deel daarvan gaat over dingen als laat mensen de ankertekst voor je backlink kiezen.

Vijf of 10 jaar geleden was het standaard om heel specifieke ankertekst te vragen voor het trefwoord waarvoor je wilde ranken. Dat is nu niet echt meer het geval. Zeker met de toevoeging van BERT is Google zo veel verfijnder geworden in het begrijpen van tekst en taal en websites dat het echt onnodig is en zelfs problemen kan veroorzaken om die specifieke anker-link teksten te vragen.

Teveel werk of te gecompliceerd? Seosprint kan al het werk voor je uit handen nemen en kan zorgen voor honderden backlinks die allemaal terug verwijzen naar je website

Maak een vliegende start met uw bedrijf

Creëer meer conversies en verdien meer inkomsten. Goedkoper en sneller dan ooit! Een breed scala aan linkpakketten voor elk budget. Gegarandeerde betrouwbaarheid voor gemoedsrust.